Etisk lederskab

– fra praksis til teori

På kurset lærer du metoden etisk lederskab. En metode, der støtter dig som leder, når du skal navigere i en kompleks og kaotisk hverdag.Du vil opleve et højere niveau af etisk forståelse for lederskabet, da du får indblik i de klassiske etikker. Du lærer at gøre etikkerne brugbare i praksis, så du ved, hvad der er etisk forsvarligt at gøre, når du står i tilspidsede situationer i arbejdet. 

Kurset forløber over 4 dage. I de dage lærer du: 

  • Afvikling af udvikling, hvor vi ‘kommer tilbage’ til det, der virker, i stedet for at finde på noget nyt, der ikke virker. 
  • Hvis man vil være noget, må man først være nogen – fokus på dine personlige forudsætninger for lederskabet og entreprenøriel implementering.  
  • En forståelse af etisk refleksion og moralsk praksis. Hvordan man præcist tager en etik og applicerer den til hverdagens dilemmaer. 

Du vil opleve at få en dybere selvindsigt i din egen personlige lederstil/rolle. Mestring af etisk lederskab giver dig unikke kompetencer som leder og vil løfte hele din selvforståelse af dig som leder og bringe dig tilbage til det, der oprindeligt kaldte dig til lederskabet.